ГоловнаСуспільствоЖиття

Податкова РФ вимагає від кримчан інформацію про рахунки в українських банках

Якщо суб'єкт до 1 січня не повідомить податкові органи, то його оштрафують

Податкова РФ вимагає від кримчан інформацію про рахунки в українських банках
Фото: EPA/UPG

Мешканців анексованого Криму російська податкова служба зобов'язала до 1 січня 2015 року повідомити про свої незакриті рахунки та вклади в банках України.

Про це повідомляє сайт «Крым 24» з посиланням на Севастопольське управління податкової служби.

Як повідомляє видання, ця сама норма поширюється на юридичних осіб, зареєстрованих на території Криму і Севастополя до 16 березня 2014 року.

У податковій уточнили, що вимога про повідомлення податкових органів не поширюється на рахунки (вклади), відкриті в банках, що мали на 16 березня 2014 року ліцензію Національного банку України та розташовані на території України, фізичною особою-резидентом, зокрема яка здійснює підприємницьку діяльність без утворення юридичної особи, зареєстрованої на території Севастополя.

"Якщо суб'єкт до 1 січня 2015 року не повідомить податкові органи за місцем свого обліку про відкриті до 16 березня 2014 року рахунки (вклади) в банках за межами території Російської Федерації (зокрема в банках України), то, відповідно до вимог Федерального закону від 10 грудня 2003 року №173-ФЗ "Про валютне регулювання та валютний контроль", до них застосують адміністративну відповідальність згідно з ч. 2 ст. 15.25 КоАП РФ у вигляді штрафів", - йдеться в повідомленні.

За неподання повідомлення про відкриття або закриття рахунка або про зміну його реквізитів загрожує штраф у розмірі від 4 тис. до 5 рублів для громадян, від 40 тис. до 50 тис. руб. - посадових осіб і від 800 тис. до 1 млн руб. - юридичних осіб.

У разі подання відповідного повідомлення з порушенням встановленого терміну або не за встановленою формою погрожують накласти штрафи: на громадян - у розмірі від 1 тис. до 1,5 тис. руб., на посадових осіб - від 5 до 10 тис. руб., на юридичних осіб - від 50 тис. до 100 тис. рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram