ГоловнаСуспільствоЖиття

Два бійці "Айдару", заарештовані під час перевезенні луганського екс-чиновника, залишаються під заставою

Прокуратура повинна закрити справу "айдарівців" як безперспективну, - адвокат

Печерський суд Києва ухвалив рішення продовжити перебування під заставою бійців батальйону "Айдар" Валерія Гаврилова та Антона Ревуцького на час слідства, вони залишаються в Києві на невизначений термін. про це LB.ua повідомили активісти ГО "Автомайдан Київ" (АМК) із залу суду.

Суд зачитує рішення щодо бійця "Айдару"
Фото: "Автомайдан Київ"
Суд зачитує рішення щодо бійця "Айдару"

Справу про "викрадення людини" порушено щодо Гаврилова та Ревуцького після того, як їх затримали правоохоронці у Києві 4 жовтня. "Айдарівці" перевозили до Києва затриманого в Луганській області екс-начальника Головного управління охорони здоров'я Луганської обласної держадміністрації Павла Малиша, який, за їхнім твердженням, співпрацював із сепаратистами. Нагадаємо, терористи ЛНР пропонували Малюкові крісло "заступника міністра охорони здоров'я" в червні цього року. Однак, за словами Антона Геращенка, радника міністра внутрішніх справ, луганець відмовився від цієї "посади".

"Прокуратура фактично затягує слідство, не проводячи відповідних дій. За 2 місяці хлопців жодного разу не запросили до прокуратури на допит або для інших слідчих дій", - сказав адвокат Ревуцького Анатолій Башловка.

Антон Ревуцький і адвокат Анатолій Башловка
Фото: "Автомайдан Київ"
Антон Ревуцький і адвокат Анатолій Башловка

«Я вважаю, що прокуратура має взяти на себе сміливість подати клопотання, щоб закрити справу, яка не має жодної перспективи. Хотілося б, щоби прокуратура займалася реальними важливими справами і не відволікала бійців", - додав адвокат.

Він зазначив, що процес навмисне затягується, тим самим у військових і всіх причетних віднімається час, який можна було б витратити з користю для країни.

"Незрозуміло також чому, коли є всі докази причетності Малюка до роботи з сепаратистами, це питання навіть не порушується і не розглядається в суді", - сказав Башловка.

Активісти АМК також зазначили, що військовий прокурор (обвинувач у цій справі), який на попередньому засіданні 5 жовтня був присутній у бронежилеті, цього разу зняв захисну амуніцію.

Як повідомлялось, у жовтні "Айдар" також затримав депутата луганської облради Філіппова за підозрою в сепаратизмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram