ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві почастішали розбійні напади

У столичній міліції не пов'язують зростання злочинності з переселенцями

У Києві почастішали розбійні напади
Фото: mignews.com.ua

Начальник Головного управління МВС України в Києві Олександр Терещук не пов'язує зростання злочинності в столиці з напливом переселенців з Донбасу. Про це він заявив у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Терещук заявив, що в столиці значно збільшилася кількість розбійних нападів, удвічі більше стало фактів викрадення автомобілів.

"Якщо раніше ми констатували факти збільшення кількості грабежів, то сьогодні є факти збільшення розбійних нападів. За вчорашню ніч було зафіксовано три розбійних напади", - розповів Терещук.

Більша частина злочинів скоюється або наркоманами, або раніше судимими особами. Ці люди бувають як місцеві, так і приїжджі з різних областей України.

Начальник управління зазначив, що серед зловмисників є люди з Донбасу, однак підкреслив що "говорити про те, що приїжджають люди зі сходу і від цього збільшується кількість злочинів, не можна". "Таких людей невелика кількість, не потрібно зростання злочинності пов'язувати зі сходом", - підкреслив Терещук.

Нагадаємо, у Києві зареєстровано понад 40 тис. переселенців із зони бойових дій. При цьому, за даними соціальних служб та ДержНС, більшість біженців не квапляться влаштовуватися на нову роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram