ГоловнаСуспільствоЖиття

Убивць кримського татарина Решата Аметова знайшли, але не затримали, - правозахисники

Брат убитого місяць не може отримати документи, які визнають його потерпілою стороною

Убивць кримського татарина Решата Аметова знайшли, але не затримали, - правозахисники
Решат Аметов
Фото: www.expres.ua

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом убивства в Криму в березні 2014 року Решата Аметова, що стояв в одиночному пікеті на знак протесту проти окупації півострова Росією.

Про це повідомила Кримська польова місія на своїй сторінці у Facebook.

«За фактом вбивства Решата Аметова порушено кримінальну справу Генпрокуратурою України», - повідомляє правозахисна організація.

При цьому в організації підкреслили, що в Криму встановлено особи, причетні до викрадення Аметова, але їх навіть не затримано.

"Брат убитого стверджує, що поліція встановила осіб, причетних до затримання Решата Аметова, однак не пред'явила їм на даний момент ніяких звинувачень і не затримувала", - повідомляє Кримська польова місія.

Крім того, брат убитого розповів правозахисникам, що вже місяць не може отримати документи, які визнають його потерпілою стороною.

Нагадаємо, 15 березня в Криму було виявлено тіло убитого Решата Аметова з численними слідами тортур. 3 березня 36-річний активіст пропав після того, як група людей у військовій формі оточила його і відвела з площі Леніна в Сімферополі, де він стояв в одиночному пікеті проти окупації Криму Росією.

Загалом на півострові пропали сім кримських татар, двох із них було знайдено мертвими: це Решат Аметов і Едем Асанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram