ГоловнаСуспільствоЖиття

Freedom House зарахував Україну до "частково вільних" країн в Інтернеті

Порівняно з 2013 роком Україна набрала 5 негативних балів

Freedom House зарахував Україну до "частково вільних" країн в Інтернеті
Фото: europexxi.kiev.ua

Україна в рейтингу свободи в Інтернеті змістилася з групи "вільних держав" до "частково вільних" порівняно з минулим роком. Україна набрала п'ять негативних балів і тепер має 33 бали зі 100 можливих. Такі дані оприлюднила організація Freedom House у щорічному звіті Freedom on the Net 2014.

Freedom House зазначає, що головною причиною падіння України в рейтингу стали репресії режиму екс-президента Віктора Януковича. Основними показниками обмеження свобод названо насильство на адресу користувачів соціальних мереж та інтернет-журналістів під час протестів Євромайдану.

За даними дослідників, колишнє керівництво країни намагалося консолідувати у своїх руках найбільші ЗМІ. Крім того, за час Євромайдану понад 150 журналістів і блогерів побили, викрали або вбили. Сайти, що не погоджувалися з політикою колишнього режиму, зазнавали постійних DDoS-атак.

Згідно з даними організації, що проводить моніторинг у 65 країнах світу, значне обмеження свободи в Інтернеті з'явилося в Росії, Туреччини та Анголі.

Фото: freedomhouse.org

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram