ГоловнаСуспільствоЖиття

На Донбасі СБУ затримала 8 поплічників терористів

Спецслужба виявила інформаторів і схованку зі зброєю

На Донбасі СБУ затримала 8 поплічників терористів

Служба безпеки України затримала 8 пособників терористів в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться в повідомленні СБУ.

Зокрема, в Луганській області затримано інформатора бойовиків.

"Пі час обшуку його житла виявлено схованку з великою кількістю зброї: два карабіни "Вулкан" і "Сайга" з набоями до них, кулемет "Максим", вогнепальну зброю різної модифікації, ручні гранати, близько 1200 патронів калібру 7,62 мм, сигнальний пістолет з 120-ю набоями до нього. Зловмисник зізнався, що весь арсенал зброї йому дали бойовики на тимчасове зберігання", - наголошується в повідомленні.

У Слов'янську, в гаражі ще одного затриманого зловмисника, співробітники СБУ вилучили тисячу патронів до стрілецької зброї калібру 5,45 мм і 7,62 мм, два пістолети Макарова з набоями, 11 підствольних гранат до гранатомета "ВОГ-25", мисливську рушницю і обріз мисливської рушниці, 14 магазинів від "ПМ" та "АК-74", камуфльований одяг.

Ще 6 зловмисників затримано у Донецькій області, троє з них вступили в ДНР, а ще троє були інформаторами: вони розпитували місцеве населення про пересування військової техніки, кількість українських військовослужбовців і їх озброєння, в також про місця дислокації учасників АТО.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі загинули п'ятеро мирних жителів: двоє в Луганській області і троє - в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram