ГоловнаСуспільствоЖиття

На Софійській площі в Києві сьогодні встановлюють новорічну ялинку

24-метрове дерево привезли до столиці з Івано-Франківської області

Сьогодні в Києві почали встановлення головної новорічної ялинки країни. Ялинку встановлять на Софійській площі, де цього року пройдуть головні новорічні та різдвяні свята, повідомляє Сегодня.

24-метрове дерево привезли з Івано-Франківської області. Коштує така ялинка від 7 до 11 тис. грн. "Місцевий лісгосп заготовлює такі дерева на дрова і для виробництва меблів. А нам її подарував мер Івано-Франківська: ми витратилися тільки на доставку її до столиці. Кияни вже втомилися від штучних дерев і пластикових конусів за мільйони гривень", - говорить президент Folk Ukraine, Ігор Добруцький, організатор новорічного свята на Софійській площі.

Сьогодні вранці почався монтаж ялинки. "Ми підготували спеціальну конструкцію з металу і бетону вагою понад 60 тонн, у якій надійно закріплять ялинку. Під деревом буде гірка для дітей. Прикрашати ялинку будемо тиждень: три дні піде, щоб повісити всі іграшки, адже їх буде понад три тисячі. Щонайменше день займе встановлення верхівки і всієї святкової ілюмінації", - розповіла куратор проекту Надія Тутенко.

Новорічна програма розпочнеться у День Святого Миколая, 19 грудня.

Нагадаємо, цього року новорічні та різдвяні свята в Києві пройдуть на Софійській площі. Колишній голова КМДА Володимир Бондаренко заявляв, що Майдан і Хрещатик після подій лютого 2014 року повинні стати місцем пам'яті і поваги, тому розважальних шоу там не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram