ГоловнаСуспільствоЖиття

Дев'ятий російський гумконвой виїхав із Підмосков'я

Колона з 40 вантажівок прямує на Донбас

Дев'ятий російський гумконвой виїхав із Підмосков'я
Фото: EPA/UPG

Вантажівки з гуманітарною допомогою для Донбасу виїхали з Підмосков'я в Ростовську область. Про це повідомив представник МНС Росії Олександр Дробишевський, інформує РИА "Новости".

"Сьогодні близько 6:00 мск із підмосковного Ногінська в Ростовську область вирушила колона автомобілів МНС Росії з гуманітарним вантажем. У її складі близько 40 машин", - заявив Дробишевський.

Представник МНС також зазначив, що це тільки частина колони з гуманітарною допомогою для Донбасу, яка формуватиметься в Ростовській області.

"У Ростовську область також прямують автомобілі з гуманітарними вантажами з Астрахані, Твері, Таганрога, Краснодара, Воронежа й інших регіонів", - заявив Дробишевський.

Усього Росія має намір відправити на Донбас 120 вантажівок, які доправлять більш ніж 1,2 тис. т вантажу.

Нагадаємо, із серпня по листопад в Україну прибули вже вісім російських "гуманітарних конвоїв". Жодна з колон не пройшла перевірку українськими митниками, до огляду вантажів жодного разу не допустили ні спостерігачів ОБСЄ, ні представників Червоного Хреста. За даними моніторингової місії ОБСЄ, у складі останнього "гумконвою" були десятки бензовозів. Про те, що терористи отримують у російських конвоях озброєння і паливо, неодноразово заявляли СБУ та РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram