ГоловнаСуспільствоЖиття

За ДНК-тестами ідентифіковано 118 бійців АТО

У Донецькій і Луганській областях важко налагодити координовані дії

За ДНК-тестами ідентифіковано 118 бійців АТО
Фото: unm.org.ua

За результатами ДНК-тестів ідентифіковано 118 загиблих у зоні антитерористичної операції. Такі дані оприлюднили сьогодні на нараді з аналізу результатів ідентифікації тіл загиблих в зоні АТО, передає прес-служба Президента України.

"За даними ГПУ, зараз уже ідентифіковано 118 тіл загиблих у зоні АТО", - сказано в повідомленні.

Під час наради було визначено відповідальні підрозділи за перепоховання при ідентифікації на підставі збігу ДНК. Крім цього, було розглянуто питання спрощення видачі свідоцтв про смерть після проведення ідентифікації за ДНК.

"На сьогоднішній день найбільшою проблемою є координація дій бюро судово-медичної експертизи в Луганській та Донецькій областях, органів прокуратури та інших силових органів, які мають чітко скоординувати свої дії для якнайшвидшої ідентифікації тіл загиблих", - підкреслила радник Президента України Ольга Богомолець, яка проводила нараду.

"З цією метою нами було розроблено і вже впроваджується єдиний алгоритм дій для всіх, хто залучений у цей процес", - сказала вона.

Нагадаємо, за останніми даними, було ідентифіковано 79 тіл загиблих у зоні АТО. Волонтери спілки "Народна пам'ять" повідомляли про виявлення 170 тіл загиблих.

Тіла невпізнаних бійців ховають на кладовищах у Запоріжжі та Дніпропетровську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram