ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія не повідомила Україні, що везе черговий гумконвой - МЗС

Росіян поінформували, за яких умов "гумконвой" може зайти в Україну

Росія не повідомила Україні, що везе черговий гумконвой - МЗС
Фото: EPA/UPG

Росія досі не надала Україні інформації про вміст чергового гуманітарного конвою, який має прибути на підконтрольну терористам територію Донбасу.

Про це заявив речник МЗС України Євген Перебийніс, повідомляє "Радіо Свобода".

"Україна досі не знає вмісту і кількості автомобілів у черговому (дев'ятому) "гуманітарному конвої", - зазначив дипломат.

За його словами, українська сторона, у свою чергу, поінформувала росіян, за яких умов "гумконвой" може зайти в Україну, щоб це було законно і відповідало українським законам і міжнародним законодавством.

"Обов'язково має бути огляд Міжнародного комітету Червоного Хреста. Обов'язково має бути оформлення українських митних та прикордонних органів. Наскільки нам відомо, російська сторона не проводила консультацій з комітетом Червоного Хреста. Тому, якщо росіяни проведуть цей конвой так, як завжди вони це робили, то це буде порушенням суверенітету і законів України", - сказав Перебийніс.

Він нагадав, що напередодні МЗС України отримало ноту від російської сторони, в якій йшлося про "намір" відправити на Донбас "гумконвой", але не було жодної інформації про вміст вантажу.

Раніше в МНС РФ повідомили, що запросили українських прикордонників до огляду вантажів гуманітарного конвою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram