ГоловнаСуспільствоЖиття

Київська влада розповіла, коли подорожчає проїзд у транспорті

Проїзд у метро та міській електричці коштуватиме 4 грн, а в трамваї, автобусі, фунікулері - 3 грн

Київська влада розповіла, коли подорожчає проїзд у транспорті
Фото: golosua.com

Уже через два місяці – у лютому 2015 року - в Києві планується запровадити нові тарифи на проїзд у комунальному транспорті Києва.

Цю тему обговорювали на прес-конференції за участю голів Київського метрополітену, КП "Київпастранс" і Київдержміськадміністрації, передає "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, за словами керівника "Київпастрансу" Сергія Майзеля, електронний проїзний квиток планується запровадити в столиці у вересні 2015 року.

Так, згідно з проектом розпорядження міськдержадміністрації "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті" разову вартість проїзду в метро і міській електричці планується встановити на рівні 4 грн, разову вартість проїзду в трамваї, автобусі, фунікулері пропонується встановити на рівні 3 грн.

У разі використання пластикової безконтактної картки пропонується встановити вартість при перевезеннях у метро: 1-9 поїздок - по 4 грн, 10-19 поїздок - 3,9 грн, 20-29 поїздок - 3,8 грн, 30-39 поїздок - 3,7 грн, 40-49 поїздок - 3,6 грн, 50 поїздок - 3,5 грн.

Очікується, що після підвищення тарифів метрополітен отримає близько 1,5 млрд грн річного доходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram