ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія зробить жорсткішими правила роботи для трудових мігрантів-українців

Прем'єр Медведєв обіцяє суворо ставитися до видачі дозволів на роботу

Із 1 січня 2015 року Росія запровадить обмеження для українців, які приїжджають на роботу. Про це у своїй статті для "Независимой газеты" написав російський прем'єр Дмитро Медведєв.

Медведєв упевнений, що для багатьох українців робота в Росії - "єдине джерело існування". За даними російського прем'єра, з офіційними дозволами на роботу в Росії перебувають близько 400 тис. осіб, а на сезонні роботи приїжджають до 6 млн українців.

"З 1 січня 2015 року "сірі" українські працівники, які становлять більшість, роботу без патенту в Росії не отримають. Суворіше ми будемо ставитися і до дотримання термінів перебування в нашій країні - 90 днів протягом півроку", - написав він.

За словами Медведєва, раніше було достатньо виїхати з Росії і знову в'їхати назад, щоб працювати наступні три місяці.

"Тепер до таких українців-"мандрівників" без патенту на роботу в Росії наші прикордонники будуть особливо пильні", - заявив російський прем'єр. Він також вважає, що можливі втрати українців, якщо вони позбудуться заробітку в Росії, становитимуть 11-13 млрд дол. - близько 7% ВВП країни.

Нагадаємо, в цій самій статті Медведєв повідомляє читачів про те, що Україна має найбільші труднощі серед усіх країн світу, а також висловлює впевненість у тому, що асоціація з ЄС поховає значну частину українських підприємств і значно підвищить ціни на внутрішньому ринку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram