ГоловнаСуспільствоЖиття

Савченко продовжить голодування щонайменше до 22 грудня

Адвокатам не вдалося відговорити українку від акції протесту

Савченко продовжить голодування щонайменше до 22 грудня
Фото: Скрин-шот с Hromadske.tv

Народний депутат України Надія Савченко має намір продовжувати голодування щонайменше до 22 січня - на цю дату призначено засідання Московського міського суду, де розглянуть апеляцію на рішення про її арешт.

Про це сьогодні на прес-конференції в Москві заявив адвокат льотчиці Ілля Новіков, повідомляє УНІАН.

"Савченко в суботу оголосила голодування у зв'язку з тим, що їй не надавали належного лікування. Надія відмовилася припиняти голодування, хоча її про це просили я і консул України Геннадій Брезколенко, вона відмовилася це робити щонайменше до 22 грудня, на цю дату призначено розгляд Мосміськсудом апеляції про продовження її арешту. До цього числа вона збирається голодувати", - сказав Новіков.

Адвокат наголосив, що питання про те, чи перерве вона голодування на новорічні свята, залишається відкритим.

Новіков повідомив, що в питанні лікування Савченко є поліпшення - їй викликали лікаря з міської поліклініки і обіцяють передати необхідні ліки.

Нагадаємо, Савченко викрали бойовики ЛНР у червні 2014 року. Її перевезли в Росію і взяли під варту в СІЗО Воронежа. У вересні українку етапували до Москви, де Басманний суд розглядає її справу за звинуваченням у вбивстві російських журналістів.

Захист Савченко звернувся до Слідчого комітету Росії з проханням припинити кримінальну справу, зважаючи на її статус військовополоненої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram