ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін пообіцяв не скасовувати стипендії і не підвищувати пенсійний вік

Верховна Рада шукає способів збільшити дохідну частину бюджету

Кабмін пообіцяв не скасовувати стипендії і не підвищувати пенсійний вік
Фото: styknews.info

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявляє, що уряд не має наміру скасовувати стипендії для студентів і підвищувати пенсійний вік. Про це Кириленко сказав сьогодні на засіданні погоджувальної ради парламенту, повідомляє "Интерфакс-Украина".

"Не потрібно повторювати ті речі, які запустила "братська" нам преса. Жодного скасування стипендій не буде, підвищення пенсійного віку не буде. Навпаки, заплановано уніфікувати законодавство, яке регулює визначення пенсій", - сказав Кириленко.

За словами віце-прем'єра, уряд підготував законопроекти, які дозволять наповнювати дохідну частину держбюджету.

"У тому числі закон про лотереї, букмекерську діяльність, внесення змін до закону про перелік об'єктів державної власності, які не підлягають приватизації", - сказав Кириленко.

Кириленко зазначив, що проекти змін до Податкового та Бюджетного кодексів уряд має намір внести ввечері в понеділок, а проект державного бюджету на 2015-й - щонайпізніше вранці вівторка.

Нагадаємо, раніше Міністерство фінансів оприлюднило план скорочення витрат держбюджету на 2015 рік, у якому передбачено суттєве скорочення соціальних виплат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram