ГоловнаКультура

Українські телеканали закуповують російські серіали на 2015 рік

У Нацраді думають про нові заборонені списки

Українські телеканали закуповують російські серіали на 2015 рік
Фото: changewmoney.ru

Українські телеканали закуповують телесеріали російського виробництва у менших масштабах, але масово. Про це сьогодні заявила перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, інформує "Радіо Свобода".

"Є необхідність забороняти певну російську телепродукцію. Це засіб пропаганди, і ним дуже серйозно користується агресор, який сьогодні вторгся на нашу територію як фізично, так і в інформаційний простір", - сказала Герасим'юк.

За її словами, троє членів Нацради також входять в експертну комісію Держкіно, де і розглядаються питання заборони того чи іншого фільму.

"Вироблено певні критерії, і за ними ми виносимо вердикт про заборону. Експертна рада може відкликати прокатні свідоцтва на фільми", - сказала Герасим'юк.

Нагадаємо, раніше Держкіно заборонило фільми і серіали за участю Івана Охлобистіна і Михайла Пореченкова. До цього заборонялися також серіали на військово-патріотичну тематику, де розхвалювали силові структури Росії. У список заборонених потрапили серіали "Кадетство", "Гончі", "Слідчий комітет", "Спецназ", "Десантура", "Морпіхи", "Військова розвідка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram