ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони обіцяє не пускати жодного "строковика" в зону АТО

У відомстві докладно розповіли про хвилі мобілізації

Міноборони обіцяє не пускати жодного "строковика" в зону АТО
Фото: Макс Левин

Метою циклу часткових мобілізацій, які відбудуться 2015 року, стане створення міцного резерву і заміна особового складу, який відслужив установлений термін строкової служби. При цьому жодного солдата строкової служби не скерують у зону антитерористичної операції. Про це сьогодні заявила прес-секретар Міністерства оборони України полковник Вікторія Кушнір, повідомляє УНІАН.

Новобранці пройдуть підготовку в п'ятьох навчальних центрах Збройних сил України у містах Полтава, Житомир, Васильків, смт Десна і Старичі, після чого повністю замінять військовослужбовців строкової служби в пунктах постійної дислокації військових частин поза зоною АТО.

Нова хвиля мобілізації Збройних сил України та інших військових формувань відбуватиметься рівномірно по всій території України. При цьому буде враховано досвід минулих етапів мобілізації.

Перший етап часткової мобілізації 2015 року розпочнеться 20 січня і триватиме 90 днів. Другий і третій етапи розпочнуться, відповідно, у квітні і в червні і триватимуть 60 днів.

Під чергову хвилю мобілізації підпадають військовозобов'язані запасу віком від 25 до 60 років, які мають військово-облікові спеціальності Сухопутних військ, а саме: танкісти, артилеристи, десантники, піхотинці, зв'язківці, ремонтники, водії, механіки різних систем озброєння, фахівці з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, біологічного захисту та інші.

Мобілізовані пройдуть обов'язкову 25-денну підготовку на базі навчальних центрів Збройних сил України, де з ними будуть займатися штатні інструктори, які брали безпосередню участь у бойових діях у зоні АТО. Після цього їх очікує бойове злагодження у складі підрозділу, що також триватиме 25 днів.

Тільки після закінчення навчання, бойового злагодження і забезпечення всім необхідним спорядженням, зброєю і військовою технікою мобілізованих скерують для виконання завдань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram