ГоловнаСуспільствоЖиття

Понад половина українців не готові відмовитися від Донбасу, - опитування

Низка регіонів готові відпустити Донбас у вільне плавання

Понад половина українців не готові відмовитися від Донбасу, - опитування

Понад половина (54,3%) жителів країни в корені не готові втратити Донбас. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного на замовлення ZN.UA Київським міжнародним інститутом соціології.

Якщо ж до цифри приплюсувати ще й "швидше не згодних", а таких 27,1%, то виходить, що переважна більшість співгромадян виступають за Донбас у складі України. Навіть у самому Донбасі таких 72,6%. Основні ж рекорди побили Херсон (93%), Одеса (88,4%), Луганськ (84,9%) і Дніпропетровськ (82,5%).

Готові попрощатися з Донбасом 7,3% українців, при цьому в самому регіоні бажаючих "порвати" з Україною виявилося трохи більше за 16%. Тут же досить легко виявити і ті, м'яко кажучи, несподівані області, які подумують над цим делікатним питанням врозріз із загальноприйнятою думкою. Закарпаття (16,5%), Чернівці (13,5%), Миколаїв (13,1%), Галичина (9,8%) та Запоріжжя (8,4%) готові відпустити Донбас у вільне плавання.

При цьому тільки 1,8% українців повністю погодилися з тим, що Україні буде краще без Донбасу.

Нагадаємо, раніше результати соцопитування свідчили, що більшість жителів Слов'янська і Краматорська вважають, що Донбас має залишатися частиною України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram