ГоловнаСуспільствоЖиття

Колабораціоністи з кримських татар створили свою організацію

Главою громадського руху "Къырым" став заступник голови держради Криму Ільясов

Колабораціоністи з кримських татар створили свою організацію
Ремзи Ильясов
Фото: qha.com.ua

У Сімферополі кримські татари - колабораціоністи заснували громадський рух "Къырым" і обрали його головою Ремзі Ільясова, повідомляє Крыминформ.

Ільясова в травні 2014 року після анексії Криму на проведених Росією виборах було обрано депутатом до Державної ради Криму від правлячої партії РФ "Єдина Росія" і став заступником голови Держради.

Обрання Ільясова відбулося сьогодні, 27 грудня, на установчому з'їзді організації в Сімферополі. Заступниками голови організації стали глава Сакського регіонального меджлісу Ескендер Білялов (перший зам), голова Державного комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Криму Заур Смирнов і голова Бахчисарайської районної ради Рефат Дердаров.

"Була велика напруженість при організації даного з'їзду, тому що ми усвідомлюємо нашу відповідальність перед народом, який нам повірив", - цитує видання Ільясова.

Ільясов повідомив, що першочерговим завданням організації він як її керівник бачить врегулювання земельного питання. Окрім цього, буде вестися робота з підготовки трьох законопроектів - "Про гарантії реабілітації кримськотатарського народу", "Про освіту" та "Про мови". Ці законопроекти планується подати на розгляд до Держради Криму в лютому 2015 року.

Рух "Къырым" також займеться формуванням плану фінансування розвитку кримсько-татарського народу в рамках Федеральної цільової програми розвитку Криму і Севастополя до 2020 року.

Нагадаємо, вчора Україна тимчасово перекрила автобусне і залізничне сполучення з окупованої АРК, а міжнародні платіжні системи заблокували оплату картками на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram