ГоловнаСуспільствоЖиття

Перед святами на Україну чекають похолодання і хуртовини

Гідрометцентр обіцяє сильні снігопади на більшій частині країни

Перед святами на Україну чекають похолодання і хуртовини
Архив
Фото: EPA/UPG

У найближчі дні в Україні очікуються складні метеоумови, повідомляє "Новое время" з посиланням на Гідрометцентр України. Похолодання і завірюхи прийдуть на більшу частину території країни.

За даними видання, на сході і півдні України, а також у Сумській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Полтавській областях очікуються сніг, мокрий сніг, у Криму - з дощем, місцями сильні опади, ожеледь, хуртовини, посилення вітру до 15-20 м/с.

На решті території в найближчу добу без істотних опадів, лише вдень на заході невеликий сніг.

Температура повітря вночі 7-12° морозу, на півночі Лівобережжя до 15°, вдень 1-6° морозу. У південній та східній частинах України вночі 2-7° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла, в Криму стовпчик термометра покаже вночі близько 0°, вдень 1-6° тепла.

У Києві синоптики не очікують істотних опадів, температура повітря вночі 8-10°, вдень близько 5° морозу.

29 грудня, в Гідрометцентрі також прогнозують складні погодні умови: сильний сніг, сильні хуртовини, снігові замети, в центральних, Одеській та Миколаївській областях місцями дуже сильні снігопади.

У південній частині сильний мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, посилення вітру до 17-22 м/с, у південних та центральних областях пориви 25-30 м/с.

Температура повітря вночі опуститься до 5-10°, вдень 0-5° морозу, у південній та східній частинах вночі термометр покаже 2-7° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла.

У Києві також складні погодні умови: сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с, снігові замети, температура повітря вночі 6-8°, вдень 1-3° морозу.

1 січня, на Новий рік на сході країни синоптики прогнозують заморозки до -26° вночі і -11-13° вдень. У центральних і західних областях буде трохи тепліше: -14-18° вночі і -5-11° вдень, очікується ясна погода на більшій частині території України (крім північних областей).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram