ГоловнаСуспільствоЖиття

Телеканал "Інтер" заявив про політичний тиск після новорічного ефіру

На телеканалі стверджують, що їхня святкова програма стала лідером перегляду

Телеканал "Інтер" заявив про політичний тиск після новорічного ефіру
Фото: Братство.info

Телеканал "Інтер" стверджує, що при підготовці новорічної сітки мовлення було дотримано всіх вимог українського законодавства, а претензії до каналу називає політичним тиском.

Про це сказано в прес-релізі, поширеному телеканалом.

"Беззастережно вимоги законодавства України були дотримані як при створенні проекту власного виробництва "Чекай на мене в Новий рік", так і при постановці в ефір новорічних програм, знятих сторонніми виробниками", - сказано в коментарі.

Критичні заяви на адресу "Інтеру" на телеканалі вважають "безпредметними та необґрунтованими".

"Такі заяви ми розцінюємо як провокацію і політичний тиск на ЗМІ", - сказано в прес-релізі.

Також зазначено, що "за попередніми даними, телеканал "Інтер" став лідером новорічного мовлення".

"Телеканал "Інтер" дотримується принципів виконання законів і виступає за шанобливе і цивілізоване ставлення як до глядачів, так і до виробників телевізійного продукту", - резюмується в заяві.

Нагадаємо, скандал навколо "Інтеру" виник після того, як телеканал показав новорічний концерт за участю Йосипа Кобзона, Валерії та Олега Газманова, відомих своєю симпатією до бойовиків ДНР.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, таким чином "Інтер" бере участь в інформаційній війні проти України. Він зажадав від Нацради терміново розглянути питання про позбавлення "Інтеру" ліцензії на мовлення.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що запросить на найближче засідання керівництво телеканалу "Інтер" для розгляду програмної концепції телеканалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram