ГоловнаСуспільствоЖиття

Негода знеструмила понад 60 населених пунктів у західній Україні

В Івано-Франківську ураганний вітер повалив головну ялинку

Негода знеструмила понад 60 населених пунктів у західній Україні
Фото: 24tv.ua

У ніч з суботи на неділю в кількох областях на заході України сильний вітер пошкодив лінії електропередач і знеструмив понад 60 населених пунктів. Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Станом на 10:00 у Львівській області без світла залишаються 29 населених пунктів у Мостиському, Турківському, Стрийському, Пустомитівському, Сокальському та Золочівському районах. Зокрема, у Новому Калинові Самбірського району о 2:46 сильні пориви вітру зірвали дах двоповерхового будинку. Жертв немає, 6 мешканців будинку тимчасово розміщено в клубі.

Через спрацювання систем захисту ліній електропередачі сталося знеструмлення 18 населених пунктів у Івано-Франківській області, і 14 - у Тернопільській.

"В Івано-Франківській області внаслідок сильних поривів вітру без електропостачання, станом на 9:00, знаходяться 24 населених пункти, в т. ч. 6 - частково, у Калуському, Городенківському, Снятинському та Косівському районах", - сказано в повідомленні обласного управління ДСНС.

Через сильний вітер знеструмлено 5 ліній електропередачі і 105 трансформаторних підстанцій.

У зв'язку з відсутністю електроенергії немає зв'язку з одним населеним пунктом і однією сільською радою, знеструмлено одну АТС.

В Івано-Франківську сьогодні близько 3:20 на Вічевому майдані через сильні пориви вітру впала центральна новорічна ялинка міста. Унаслідок падіння дерева постраждалих немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram