ГоловнаСуспільствоЖиття

Перший в Україні біометричний паспорт видали Президентові

З березня біопаспорти видаватимуть двомстам тисячам українців щомісяця

Перший в Україні біометричний паспорт видали Президентові
Порошенко получает биометрический паспорт
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко сьогодні першим з громадян України отримав біометричний закордонний паспорт. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Цей паспорт - останній крок, який мала зробити Україна, щоб отримати на саміті Східного партнерства, який відбудеться в Ризі у травні цього року, безвізовий режим з ЄС", - сказав Порошенко, отримуючи паспорт.

За словами глави держави, в лютому біометричні паспорти зможуть отримати 10 тис. осіб, а вже з березня біопаспорти видаватимуть двомстам тисячам українців щомісяця.

Перші біометричні паспорти сьогодні отримали ще кілька людей, зокрема активісти Майдану: волонтер-медик Олеся Жуковська, Василь Михалко, організатор мобільного госпіталю Геннадій Друзенко, сотниця "Жіночої сотні" Анна Коваленко, переселенка з Криму, піаністка з міжнародним іменем Христина Михайліченко, екс-міністр культури Євген Нищук, а також письменник Андрій Курков і кінорежисер Мирослав Слабошпицький.

Нагадаємо, оформлення біометричних паспортів в Україні розпочалося 1 січня. На сьогодні в Україні встановлено 30 робочих місць зі збору біометричних даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram