ГоловнаСуспільствоЖиття

Близько 10% київських паркувальників виявилися "мертвими душами"

"Фіктивні" робочі вчасно отримували зарплату на банківські картки

Близько 10% київських паркувальників виявилися "мертвими душами"
Фото: стоп-кадр из видео

Близько 10% столичних паркувальників, які працюють в комунальному підприємстві "Київтранспарксервіс" виявилися "мертвими душами". Це виявив експеримент, поставлений підприємством з метою кадрового аудиту, повідомляє прес-служба КМДА.

Під час аудиту підприємство зажадало, щоб паркувальники приїхали по заробітну плату в касу підприємства, замість звичайного нарахування на банківські картки. У результаті близько 10% співробітників не з'явилися по гроші. Фактично це означає, що частина зарплатного фонду виплачувалася працівникам, котрі не існують.

За результатами перевірки "Київпарктранссервіс" оголосив про формування кадрового резерву та набір кандидатів на вакантні посади. Майбутніх паркувальників перевірить атестаційно-дисциплінарна комісія - на відповідність вимогам професії.

"Незамінних фахівців не існує. Тому перспектива звільнення без завдання шкоди підприємству швидко "витверезить" голови порушників і чиновників, які зловживають своїм становищем", - заявив директор підприємства Володимир Першин.

Нагадаємо, підприємство "Київтранспарксервіс", яке може перераховувати 200-300 мільйонів гривень до міського бюджету, за підсумками шістьох місяців 2014 року отримало дохід лише 24,4 млн грн і показало збиток у 1,5 мільйона. За даними підприємства, паркуванням у центрі Києва користуються лише близько 17 тис. автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram