ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ підозрює 41 громадянина Росії в тероризмі та шпигунстві

2014 року розслідували майже 1800 кримінальних справ про тероризм

СБУ підозрює 41 громадянина Росії в тероризмі та шпигунстві
Архивное фото
Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України підозрює 41 громадянина Росії в терористичній діяльності і шпигунстві, повідомляє прес-служба відомства.

Зазначають, що Служба безпеки з перших днів розгортання терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей України кваліфікувала діяльність організаторів і активних учасників незаконно створених і злочинних формувань під назвами "ДНР" і "ЛНР".

Згідно з повідомленням, 2014 року слідчі органів безпеки розслідували 1797 кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів терористичної спрямованості, про підозру повідомили 463 осіб (зокрема ватажків ДНР і ЛНР Олександра Захарченка, Ігоря Плотницького і їхніх поплічників).

Зокрема, 13 січня Слов'янський міський суд Донецької області засудив росіянина до 8 років в'язниці за причетність до діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка".

21 серпня 2014 року Головне слідче управління СБУ відправило до Генеральної прокуратури обвинувальний акт за підозрою громадянина РФ К., 1974 р.н., учасника терористичної організації "ДНР", у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.260, ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

У СБУ наголошують, що ведуть системну роботу зі збору доказової бази та персонального притягнення до відповідальності кожного, хто причетний до терористичної діяльності "ДНР" і "ЛНР".

Нагадаємо, в середині грудня СБУ повідомила про запобігання великому теракту в Києві: мешканка Луганська намагалася закласти вибухівку в центрі столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram