ГоловнаСуспільствоЖиття

У притулку для тварин під Києвом голодують собаки

Волонтери дуже просять забирати собак собі

У притулку для тварин під Києвом голодують собаки
Фото: Дарья Чабанова

У КП "Притулок для тварин", яке розташоване за 80 кілометрів від Києва, не вистачає корму для бездомних собак, кліток, а також матеріалів для ремонту та утеплення вольєрів.

Про це йдеться в статті Дар'ї Чабанової "Вам собачка не потрібна?".

Близько 350 виловлених безпритульних тварин і взимку утримують у літніх вольєрах, бо іншого місця для них не знайшлося. "При мінусовій температурі вони сплять на замерзлій землі, а при плюсовій, як зараз, - у болоті", - пише автор.

В утеплених вольєрах живуть породисті пси, яких притулок продає новим власникам. "У вольєрах гірших - дворняги. Тут і було зроблено знімки виснажених тварин, які поширювалися у фейсбуку на Різдво. Умови утримання в них справді залишають бажати кращого", - пише Чабанова.

Днями у притулок приїжджав мер Києва Віталій Кличко. Результатом цього візиту стало звільнення директора - Тараса Смурного.

Шум в інтернеті зчинили волонтери Марія Нікіточкіна і Світлана Безсмертна, які закликали в Facebook допомогти вмираючим від голоду собакам. На цей клич буквально відразу ж відгукнулися небайдужі люди.

Щодня з Києва в Бородянку виїжджають мобільні групи волонтерів, які допомагають працівникам притулку годувати тварин, поповнюють запаси їжі та ліків, забирають собак на лікування до клінік і шукають їм нових господарів.

Волонтери планують щодня по дві собаки прилаштовувати в добрі руки, на цей час 10 собак уже знайшли сім'ї.

На вихідні небайдужі можуть приїжджати до притулку на суботник і недільник. Волонтери дуже просять забирати собачок собі.

Контакти для охочих допомогти:

Картка ПриватБанку - 4149 4377 3203 0760 (прохання при переказі грошей вказувати "Бородянка-притулок").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram