ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіхтенко просить відкласти спецперепустки на Донбасі на місяць

Губернатор прогнозує видачу 700 тис. перепусток щомісяця

Кіхтенко просить відкласти спецперепустки на Донбасі на місяць
Архивное фото
Фото: Евгений Швец

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко виступає за те, щоб введення спецперепусток для в'їзду або виїзду із зони АТО відтермінували хоча б на місяць. Про це він сказав журналістам у Краматорську, передає "Остров".

"Систему перепусток не продумали до кінця, і я запропонував відкласти введення системи хоча б на місяць, щоб ретельніше підготуватися", - сказав губернатор.

Він зазначив, що доведеться щомісяця видавати близько 700 тисяч перепусток.

"Це велика кількість, і має бути підготовча база. Ця система має працювати так, щоб були зручні умови для роботи блокпостів в'їзду і виїзду. Це стосується пересування людей і вантажів. Сподіваюся, що до цього прислухаються керівники Генштабу, СБУ, МВС та Міноборони", - сказав Кіхтенко.

Губернатор зазначив, що запропонована система створить труднощі, зокрема, для волонтерів та для мирних жителів, а також повідомив, що отримує дзвінки від людей, які не знають, як тепер потрапити до лікарні або на похорон.

Нагадаємо, в зоні бойових дій на сході України вводиться спеціальна пропускна система - в'їзд і виїзд у зону АТО буде можливим лише за спеціальними перепустками, виготовлення яких може зайняти до 10 днів. Запуск спецрежиму анонсували з 12 січня, потім відклали до 21 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram