ГоловнаСуспільствоЖиття

У Крим завозять ракети, здатні нести ядерні боєголовки, - Джемілєв

У Службі зовнішньої розвідки не мають цієї інформації

У Крим завозять ракети, здатні нести ядерні боєголовки, - Джемілєв
Фото: www.dyvys.in

Окупаційна російська влада почала завозити в Крим ракети, здатні нести ядерні боєголовки.

Про це заявив депутат Верховної Ради та лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає "Радіо Свобода".

Втім, зауважив він, поки що немає інформації, чи завезли ядерні боєголовки для ракет. Джемілєв додав, що йому надали цю інформацію зовсім нещодавно.

"Є там ядерні боєголовки чи ні - важко сказати, але це ракетоносії. Тобто це пряме порушення Будапештського договору про демілітаризацію, тобто звільнення територій України від ядерної зброї. І тому, звичайно, ми очікуємо, що буде реакція адекватна з боку західних країн, коли отримаємо підтвердження, що там є ядерна зброя. Але це дуже така нехороша ситуація", - зазначив він.

У Службі зовнішньої розвідки повідомили, що не мають інформації про ракети для ядерних боєголовок.

Представник служби Олександр Скрипник додав, що радить надалі стежити за повідомленнями спікера АТО Андрія Лисенка. Саме заяви Лисенка, за його словами, є спільним інформаційним майданчиком для всіх оборонних структур України.

"Уся інформація, яка надається, вся, яка є, що стосується питань і АТО, і Криму. І якщо є що сказати - вони коментують, якщо ні - то ні", - додав Скрипник.

За останній тиждень спікер АТО Андрій Лисенко не коментував наявності ракет для ядерних боєголовок на території окупованого Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram