ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура оголосила підозру судді, який незаконно заарештував активістів Майдану

Про якого саме суддю йде мова, ГПУ не уточнила

Генпрокуратура оголосила підозру судді, який незаконно заарештував активістів Майдану
Фото: www.segodnya.ua

Головне слідче управління Генпрокуратури України повідомило про підозру слідчого суддю за незаконний арешт учасників Євромайдану у січні 2014 року. Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Повідомлено про підозру одного зі слідчих суддів районного суду м.Києва за фактом ухвалення завідомо неправосудних рішень про обрання двом підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою за нібито вчинення ними у січні 2014 року в місті Києві масових заворушень", - сказано в повідомленні.

Досудове розслідування встановило, то міліція затримала двох водіїв за перевезення автомобільних покришок. Надалі затриманих

необґрунтовано притягнули до кримінальної відповідальності за те, що вони нібито здійснювали активні протиправні дії на вул. Грушевського - кидали у співробітників міліції каміння, пляшки з легкозаймистими речовинами, підпалюваи спеціальний і службовий транспорт.

Суддя постановив заарештувати водіїв. Тепер це рішення визнано несправедливим, і судді загрожує позбавлення волі на строк від двох до восьми років. Генпрокуратура обіцяє завершити досудове розслідування найближчим часом.

Нагадаємо, у січні 2014 року, після ухвалення "диктаторських законів" 16 січня, у Києві затримали кілька десятків активістів Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram