ГоловнаСуспільствоЖиття

У Полтавській області оголосили боротьбу з корупцією

Уникнути покарання не допоможуть ні зв'язки, ні посади, ні тим більше гроші, обіцяє губернатор

У Полтавській області оголосили боротьбу з корупцією
Фото: dw.de

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко пообіцяв, що до відповідальності притягнуть кожного, хто спробує нажитися за рахунок суспільства чи бізнесу.

Так глава області відреагував на затримання начальника слідчого відділу фінансових розслідувань Кременчуцької державної податкової інспекції Державної фіскальної служби України в Полтавській області. Правоохоронці затримали полковника податкової міліції Володимира Бурлаченка прямо в робочому кабінеті, коли він отримував хабар у розмірі 500 тисяч гривень, повідомляє УНІАН.

"Затримання полковника податкової міліції - це тільки початок повномасштабної і безжальної боротьби з корупцією в Полтавській області, - зазначив Валерій Головко. - Ця боротьба буде безкомпромісною. Від правосуддя не сховається жоден корупціонер! Уникнути покарання не допоможуть ні зв'язки, ні посади, ні тим більше гроші. Громада області буде свідком того, як державні і правоохоронні органи, фіскальні служби регіону будуть очищатися від корупціонерів. Прокуратура, правоохоронні органи, Служба безпеки України в Полтавській області повинні продемонструвати принциповість у цьому питанні. Я вважаю, що провина за такі кричущі факти корупції лежить і на керівниках конкретних структур, а тому буду вимагати притягнути до відповідальності і їх".

Головко також закликав і полтавчан приєднатися до боротьби з корупцією. І для початку перестати платити гроші тим, хто їх вимагає, а про такі випадки повідомляти правоохоронні органи.

"Провівши нараду з представниками силових структур області, я дав чітке доручення виявляти факти хабарництва та реагувати на звернення громадськості. Особливу увагу правоохоронці приділятимуть корупційним схемам та хабарництву у сфері земельних відносин. Бо тільки факти затримання корупціонерів будуть свідчити, що правоохоронці працюють на користь суспільства. А полтавчан прошу бути небайдужими і реагувати на спроби нечистих на руку чиновників обкладати їх "даниною". Ще раз підкреслюю, що боротьба з корупцією в полтавській області буде не декларацією намірів, а реальною і жорсткою", - розповів Головко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram