ГоловнаСуспільствоЖиття

Роскомнагляд назвав розповідь про ДАП на "Эхо Москвы" постановочною

Фотограф Сергій Лойко і журналіст Тимур Олевський у прямому ефірі говорили про бої за аеропорт

Роскомнагляд назвав розповідь про ДАП на "Эхо Москвы" постановочною
Фото: freerutube.com

Роскомнагляд стверджує, що ефір на радіо "Эхо Москвы" з фотографом Сергієм Лойком і журналістом Тимуром Олевським про Донецький аеропорт був зрежисованим. Про це в ефірі радіо розповів головний редактор станції Олексій Венедиктов.

"Юристи Роскомнагляду стверджують, що цей ефір був зрежисованим, що ці люди... прямий ефір "На власні очі" був зрежисованим: підготовлені репліки, мало не написані", - розповів Венедиктов.

"Ми зажадали завтра - завтра триватиме о 9-30 ранку - переглянути цей ефір на відео. Але мушу вам сказати, що, звичайно, можна говорити, що вони завчили напам'ять, за ролями, що називається. У мене на це немає відповіді", - сказав Венедиктов.

"Я звернувся з клопотанням до суду з вимогою, по-перше, викликати їх (Лойка та Олевського, - ред.), по-друге, зажадати і відрядні з "Лос-Анджелес Таймс", і з телеканалу" Дождь ", щоб було видно, що люди були там у відрядженні, або якісь там їхні репортажі, їхні статті звідти. Але після цього представник відповідний наших процесуальних колег сказав: "Ні-ні, ми не стверджуємо, що їх там не було. Ми просто не знаємо, були вони там, чи не було їх там", - розповів головред.

Нагадаємо, 31 жовтня Роскомнагляд зажадав видалити з сайту "Эхо Москвы" розшифровку ефіру, присвяченого Донецькому аеропорту і тому, як українські військові його захищають від бойовиків. Роскомнагляд стверджував, що в ефірі подавалася інформація, "що виправдує практику здійснення військових злочинів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram