ГоловнаСуспільствоЖиття

Зниклий на акції "Айдару" колишній боєць цього підрозділу знайшовся, - адвокат

Максим Козуб раніше озвучував звинувачення на адресу екс-комбата Мельничука і його людей

Зниклий на акції "Айдару" колишній боєць цього підрозділу знайшовся, - адвокат
Максим Козуб
Фото: censor.net

Зниклого сьогодні вранці в Києві перекладача і громадського діяча Максима Козуба, колишнього бійця "Айдару", знайшли - зараз він біля Святошинського РВВС. Про це повідомив адвокат і громадський діяч Олександр Золотухін, який також раніше служив у батальйоні.

"Завдяки нашому швидкому реагуванню та допомозі побратимів ми його знайшли! Зараз під Святошинським РВВС! Перевертні злякалися і вирішили його відпустити!" - написав Золотухін у facebook.

"Людьми екс-комбата "Айдару" Мельничука Сергія Володимировича, нині депутата від Радикальної партії Ляшка, сьогодні вранці під час провокації під Міністерством оборони України викрадено патріота Козуба Максима Ілліча", - повідомив адвокат раніше.

Максим Козуб во время акции под Минобороны
Фото: EPA/UPG
Максим Козуб во время акции под Минобороны

Раніше Козуб служив в "Айдарі" командиром взводу. У листопаді він отримав поранення в передпліччя і тепер перебуває в Києві на реабілітації, а також, за словами Золотухіна, виконує певне доручення.

Золотухін розповів LB.ua, що Козуб прийшов на сьогоднішню акцію так званого «Айдару-2» під Міноборони, щоб "припинити провокацію Мельничука, там була бійка, після чого Максим зник. Його телефони вимкнені. А знайомі з іншого табору на питання, де Максим, посміхаються і знизують плечима". Козуб не виходив на зв'язок з 10:30 ранку.

"Кілька разів були погрози на його і мою адресу - за те, що ми правду говоримо. Ми - ті дві людини, які в ефірі Громадського ТБ вийшли і сказали, що Мельничук - це банальний злочинець під маскою "Айдару". Ми першими підняли тему ОЗУ "Айдар-2", - сказав Золотухін.

Він зазначив, що Максим Козуб - не п'є, не наркоман, дуже дисциплінована людина, один з кращих синхроністів-перекладачів в Україні.

На думку Золотухіна, викрадення могли організувати "колишній комбат Мельничук і його ланцюговий песик Сергій Граб, рекетир і рейдер". Він повідомив також, що Граб раніше очолював підприємство "Укрвійськбуд", яке під час його правління дуже "схудло". Після зарахування в батальйон «Айдар», за словами Золотухіна, Граб "зарейдив" кілька підприємств.

Судячи з непрямих доказів, адвокат припускає, що насправді викрасти хотіли його, а Козуба взяли помилково.

Нагадаємо, виконувач обов'язків комбата "Айдару" Євген Пташник спростував слова Сергія Мельничука про розформування батальйону. За даними Міноборони, військова частина змінила номер на 2950 і перереєстрована.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram