ГоловнаСуспільствоЖиття

Харків'янину дали умовний термін за поширення сепаратистської газети

Чоловік роздавав газети мешканцям свого будинку

Харків'янину дали умовний термін за поширення сепаратистської газети
Фото: sbu.gov.ua

Районний суд Харкова виніс вирок чоловікові, який поширював сепаратистську газету "Новоросія". Харків'янина засудили до року в'язниці умовно, повідомляє "Дозор".

Суд установив, що в липні 2014 року чоловік прочитав видання "Новоросія спецвипуск", де були заклики допомогти в поширенні таких газет і номер контактного телефону. Харків'янин, розуміючи, що порушує закон, подзвонив за вказаним номером і запропонував співпрацю. Потім йому надіслали поштою пачку газет. Чоловік забрав їх у поштовому відділенні, поклав у свій автомобіль "Газель" і відвіз додому, після чого, почав поширювати серед мешканців свого будинку.

Через деякий час співробітники правоохоронних органів заарештували його.

В експертизі, яка є в матеріалах суду, йдеться про те, що в газеті є заклики до читачів знову об'єднати "споконвічно російські землі".

Експерти повважали, що матеріали газети є зазіханням на територіальну цілісність України.

Чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі з відстрочкою вироку і випробувальним терміном на рік. На користь держави обвинувачений заплатить 1845 гривень.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що медсестра, обвинувачена в побитті активістів Євромайдану, не визнає своєї провини, незважаючи на відеозапис і свідчення очевидців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram