ГоловнаСуспільствоЖиття

Завтра в Києві подорожчає громадський транспорт (документи)

До кінця лютого можна їздити за старими жетонами і одноразовими квитками

Нові тарифи на проїзд у громадському транспорті Києва набудуть чинності вже завтра, 7 лютого. Відповідне розпорядження Київської міської держадміністрації оприлюднено сьогодні в газеті "Хрещатик".

Протягом лютого КМДА дозволила використовувати для проїзду в громадському транспорті жетони і одноразові квитки старого зразка без доплати. Відповідну інформацію опубліковано в роз'ясненні транспортного департаменту КМДА.

Згідно з документом, вартість однієї поїздки в автобусі, трамваї, тролейбусі або фунікулері становитиме 3 грн.

Вартість разового проїзду в міській електричці становитиме 4 грн, стільки само коштуватиме і одна поїздка в метрополітені.

Однак для пасажирів, які користуються безконтактними пластиковими картками, вартість проїзду в метро буде дещо меншою в разі оплати кількох поїздок: за оплати 10-19 поїздок вартість однієї поїздки становитиме 3,9 грн, 20-29 поїздок - 3,8 грн, 50 поїздок - "лише" 3,5 грн.

Вартість пластикової картки підвищено із 7 до 12 грн, одночасно на картці не може бути понад 50 поїздок. Термін дії пластикової картки - 6 місяців з дати придбання або дати останнього поповнення, незалежно від кількості невикористаних поїздок.

У зв'язку з упровадженням нових тарифів змінюється і вартість проїзних квитків на транспорт, повну таблицю вартості дивіться на сайті "Хрещатика". Проїзд у громадському транспорті для соціально незахищених категорій населення не змінюється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram