ГоловнаСуспільствоЖиття

Спостерігачі ОБСЄ підтвердили відмову жителів Дебальцевого евакуюватися на територію ДНР

За минулий тиждень із зони активних боїв вивезли близько 4 тис. осіб

Спостерігачі ОБСЄ підтвердили відмову жителів Дебальцевого евакуюватися на територію ДНР
Фото: EPA/UPG

Жителі Дебальцевого Донецької області віддали перевагу евакуації з обстрілюваного міста на підконтрольну владі України територію. Про це свідчать дані звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

В опублікованому в неділю звіті СММ за 6 лютого йдеться, що спостерігачі зафіксували близько 50 автобусів, які прибули з Донецька, що перебуває під контролем ДНР, і з Краматорська на підконтрольній Україні території.

"Тим, хто хотів покинути місто, надали вибір між двома пунктами. В автобусах, які було надано для від'їзду в ДНР, було близько 40 людей на борту, тоді як 766 осіб виїжджали на територію, контрольовану українським урядом, згідно з даними, наданими у Спільному центрі з контролю і координації", - йдеться у звіті СММ.

За даними ДСНС, у п'ятницю з Дебальцевого, поруч розташованих сіл Новогригорівка, Комуна та Красний Пахар Артемівського району, смт Миронівське Дебальцевської міськради, а також з Авдіївки евакуювали 753 людини, в т. ч. 81 дитину та 3 осіб, які не могли пересуватися самостійно. Для вивозу людей було задіяно 25 автобусів, 2 броньовані автомобілі "КрАЗ" і 2 карети швидкої допомоги.

За даними відомства, всього із 28 січня по 6 лютого з Авдіївки, Дебальцевого і поруч розташованих населених пунктів було вивезено 3876 осіб, з них 794 дитини та 78 осіб, які не могли самостійно пересуватися.

7 лютого, за даними штабу АТО, було евакуйовано 359 осіб, у т. ч. 41 дитина та 2 особи, які не можуть самостійно пересуватися. З м. Дебальцеве, сіл Новогригорівка, Комуна та смт Миронівське вивезли 262 людини, із сусіднього смт Чорнухине Попаснянського району Луганської області виїхали 69 осіб, а з Авдіївки - 30 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram