ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму заарештували активіста Майдану

Його підозрюють у заподіянні тілесних ушкоджень "беркутівцю"

У Криму заарештували активіста Майдану
Фото: Макс Левин

Рішенням Київського районного суду Сімферополя колишнього активіста, учасника Євромайдану в Києві в листопаді 2013-го - лютому 2014 року Олександра Костенка, підозрюваного в заподіянні тілесних ушкоджень співробітникові спецпідрозділу "Беркут", взято під варту.

Про це повідомляє прес-служба "прокуратури" Криму.

"Прокуратура Республіки Крим підтримала клопотання слідчого про обрання Олександрові Костенку, 1986 р.н., запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Воно розглядалося сьогодні в Київському районному суді м. Сімферополя", - йдеться в повідомленні.

Суд виніс постанову про арешт Костенка строком на два місяці.

Костенкові інкримінують скоєння злочину, передбаченого п. "Б" ч. 2 ст. 115 КК РФ (навмисне заподіяння легкої шкоди здоров'ю з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті або ворожнечі чи з мотивів ненависті або ворожнечі проти якої-небудь соціальної групи).

За версією слідства, він під час масових протестів у Києві в лютому 2014 р. заподіяв тілесних ушкоджень співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут".

"Перебіг розслідування кримінальної справи перебуває на особливому контролі у прокурора республіки", - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, також у Криму на 2 місяці заарештували кримськотатарського активіста, якого затримали 7 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram