ГоловнаСуспільствоЖиття

Савченко в суді: "Я ніколи не скажу, що росіяни погані"

За словами української льотчиці, немає поганого народу, є погані люди

Українська льотчиця Надія Савченко заявила, що не відчуває ненависті до росіян і ніколи не вбивала б їх через національність.

Про це вона заявила під час засідання суду, який продовжив їй арешт до 13 травня.

"У мене немає національної ненависті до росіян, як у цьому мене звинувачує слідство. Я не вбивала російських журналістів і тим більше за національними мотивами, включно з тим, що вони, в принципі, родом з України", - сказала льотчиця в суді.

Савченко підкреслила, що немає поганого народу, є погані люди.

"Я ніколи не скажу, що росіяни погані. Я не кажу про таких брехливих і продажних, як слідство і суд. Але зрозумійте: немає поганого народу, є погані люди", - впевнена ув'язнена.

Український військовослужбовець також подякувала всім росіянам за підтримку, яку відчуває, перебуваючи в московському СІЗО.

"Я поважаю, ціную і справді дуже люблю дуже багатьох російських людей. Спасибі вам за підтримку", - заявила Савченко.

Як повідомлялося, Басманний суд Москви продовжив до 13 травня арешт Савченко. За словами адвокатів, якщо Савченко залишиться під вартою, вона не доживе до 13 травня.

Нагадаємо, Савченко голодує вже 60 днів. Українку перевели в медичний блок в'язниці, їй ставлять крапельниці з глюкозою і амінокислотами.

Надію Савченко захопили в полон бойовики в червні 2014 року. Її переправили до Росії, де на початку липня суд відправив її під арешт. Вона звинувачується в причетності до загибелі російських журналістів. При цьому адвокати Савченко вказують на абсурдність звинувачень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram