ГоловнаСуспільствоЖиття

Турчинов оголосив про початок АТО в Харкові

У місті введено найвищий рівень терористичної загрози

Турчинов оголосив про початок АТО в Харкові
Фото: facebook/Everyday in Ukraine

Секретар РНБО України Олександр Турчинов повідомив, що у зв'язку з вибухом, що стався в неділю в Харкові, внаслідок якого загинули двоє і поранено 9 осіб, в місті розпочато антитерористичну операцію. Відповідну заяву поширила прес-служба РНБО.

"У зв'язку з терактом, який стався у Харкові, внаслідок якого, за попередніми даними, загинув один міліціонер і один цивільний, а також постраждали 5 міліціонерів і четверо цивільних осіб, в місті запроваджено найвищий рівень терористичної загрози і розпочато проведення антитерористичної операції", - сказано в заяві.

За словами Турчинова, Служба безпеки України разом з Міністерством внутрішніх справ проводять АТО, в результаті якої вже затримано чотирьох учасників групи, що організувала вибух, і вилучено зброю, в тому числі гранатомет.

"Антитерористична операція триває", - сказав Турчинов, додавши, що за інформацією СБ України, група, яка здійснила теракт, проходила навчання в російському Бєлгороді.

"Це черговий раз свідчить про те, що терористична кампанія, яка здійснюється в Україні, має одних і тих самих замовників і організаторів, що й агресія на сході", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про загибель трьох людей.

Вибух стався сьогодні близько 13:20, коли колона активістів почала ходу. Саморобний вибуховий пристрій було заховано в снігу, при цьому обхід міліції напередодні не виявив на маршруті ходи нічого підозрілого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram