ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура вивчає дві версії харківського теракту

У версіях відрізняються тільки організатори вибуху

Генпрокуратура вивчає дві версії харківського теракту
Фото: EPA/UPG

Слідство розглядає дві основні версії здійснення теракту біля харківського Палацу спорту. Про це сьогодні в Харкові сказав заступник генерального прокурора України Володимир Гузир, повідомляє УНІАН.

"Досудове слідство розглядає версії, я скажу основні з них: перша версія - терористичний акт, здійснений терористичною групою так званих "харківських партизан" з метою дестабілізації в регіоні. Ще одна версія розглядається і перевіряється - терористичний акт, здійснений з тих самих мотивів, але іншою терористичною організацією", - сказав Гузир.

Зі свого боку прокурор Харківської області Юрій Данильченко зазначив, що наразі слідство не має прямих доказів причетності до скоєного теракту групи з чотирьох осіб, яких затримали в ніч проти 22 лютого під час підготовки другого теракту.

Данильченко зазначив, що зараз вже є інформація про те, що затримана група і група, яка здійснила теракт біля Палацу спорту, отримували вказівки з одного центру.

Нагадаємо, в неділю, 22 лютого, біля харківського Палацу спорту стався вибух, у результаті якого на місці загинули двоє учасників патріотичного маршу - підполковник міліції Вадим Рибальченко і громадський активіст Ігор Толмачов. Ще близько 10 постраждалих госпіталізували. 15-річний потерпілий хлопець сьогодні помер у лікарні.

За попередніми даними експертів, вибухнула протипіхотна міна з пристроєм радіоуправління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram