ГоловнаСуспільствоЖиття

Військова прокуратура оголосила підозру 20 співробітникам ФСБ РФ

У справі вже заарештовано колишнього співробітника СБУ у званні генерал-майора

Військова прокуратура оголосила підозру 20 співробітникам ФСБ РФ
Фото: www.segodnya.ua

Головна військова прокуратура ГПУ підготувала письмове повідомлення про підозру 20 співробітникам Федеральної служби безпеки Росії. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Співробітників ФСБ підозрюють в організації, підготовці та здійсненні державної зради організованою групою. У ГПУ зазначають, що в цій справі вже заарештовано колишнього начальника одного з департаментів СБУ у званні генерал-майора.

Згідно з вимогами кримінального процесуального законодавства України, письмове повідомлення передадуть у посольство РФ у Києві та в Генпрокуратуру Росії.

"Незаперечні докази у вчиненні вказаних злочинів, скоєних під час Революції Гідності, отримані під час розслідування кримінального провадження проти колишніх голови СБУ, його першого заступника, начальників департаментів боротьби з кіберзлочинністю та захисту національної державності, які своїми діями заподіяли суттєвої шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, національній та інформаційній безпеці України", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні ГПУ повідомила, що встановлено особи всіх "беркутівців", причетних до розстрілу мітингувальників на Майдані. Двох із 20 підозрюваних уже затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram