ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Дебальцевого встигли отримати лютневі пенсії

Після захоплення міста бойовиками грошові допомоги мусять переоформити

Жителі Дебальцевого встигли отримати лютневі пенсії
Фото: EPA/UPG

Пенсії жителям міста Дебальцеве, яке днями зайняли бойовики, виплачено в повному обсязі. Про це сьогодні під час брифінгу у Краматорську повідомила в.о. начальника головного управління Пенсійного фонду України Наталія Рад, пише "Остров".

"Пенсійні виплати за лютий в Дебальцевому нараховано і в повному обсязі виплачено. Завтра у нас останній день виплатного періоду лютого", - сказала Рад.

Вона додала, що виїхавши з міста люди змогли отримати пенсії на свої пенсійні банківські картки в Артемівську, куди переїхало Дебальцівське відділення Пенсійного фонду. Після включення Дебальцевого до переліку тимчасово непідконтрольних українській владі міст, людям доведеться переоформляти свої пенсії на вільній території.

"Тоді соціальна виплата поновлюватиметься. Людину мають зареєструвати на підконтрольній території", - сказала Рад.

За словами чиновниці, виплата пенсій повністю здійснювалася і в Авдіївці, і в Мар'їнському районі, які потрапили в зону бойових дій. Водночас, за даними донецьких журналістів, переселенці з Дебальцевого, які зараз перебувають у Святогорську, минулого тижня просили сприяння губернатора Олександра Кіхтенка в отриманні пенсій за січень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram