ГоловнаСуспільствоЖиття

У центрі Києва відбувся молебень за життя Савченко

Акції на підтримку льотчиці відбуваються в Києві та інших містах України

Сьогодні, 1 березня, на Софійській площі в Києві, представники різних конфесій моляться за життя і здоров'я Надії Савченко, яка голодує вже 79-й день. Спільна молитва почалася о 13:00.

Фото: batkivshchyna.com.ua

За словами народного депутата від фракції "Батьківщина" Івана Крулька, акції з метою привернути увагу до порушення прав людини в Російській Федерації та на підтримку незаконно утримуваних в цій країні ув'язнених відбуваються в Києві, інших містах України та світу, повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомлялося, Надія Савченко у своєму зверненні, оприлюдненому в Твіттері її адвокатом Марком Фейгіним, закликала підтримати її та Україну на опозиційному марші 1 березня.

"Українці вже показали світові приклад Революції Гідності та як боротися зі злочинною владою. А тепер мені, та й усій Україні доведеться боротися ще й зі злочинною владою сусіда! Побажайте мені та Україні успіху в цьому нерівному бою своєю підтримкою в акції 1 березня 2015 року", - написала вона.

Сьогодні в Москві мав відбутися опозиційний "Антикризовий марш", учасники якого планували виступити також на підтримку ув'язненої в Росії Савченко. Однак після вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова організатори присвятили свою акцію пам'яті загиблого. У ці хвилини учасники траурної ходи збираються на Слов'янській площі, звідки планують рушити майже до стін Кремля, до місця загибелі Нємцова.

Нагадаємо, українську льотчицю Надію Савченко проросійські терористи захопили в полон у зоні антитерористичної операції на сході України в середині червня 2014 року. Пізніше з'ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України у складі групи бойовиків, висвітлювали їхні напади на українських військових.

25 лютого Мосміськсуд визнав законним арешт Савченко до 13 травня. Савченко голодує з 15 грудня 2014 року.

20 лютого вона відмовилася від ін'єкцій глюкози, які підтримували її життя. Льотчиця впевнена, що може витримати 99 днів голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram