ГоловнаСуспільствоЖиття

Лисичанський фармацевт продавав російські ліки з ЛНР

Керівника міської аптеки суд засудив до умовного ув'язнення

Лисичанський фармацевт продавав російські ліки з ЛНР
Фото: Микола Даневич

Лисичанський міський суд засудив до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік керівника центральної міської аптеки за сприяння учасникам злочинних організацій та прикривання їхньої злочинної діяльності. Про це повідомляє "Остров" з посиланням на місцеву міліцію.

У червні 2014 року, коли місто Лисичанськ захопили бойовики, завідувач міською аптекою налагодив тісний зв'язок з бойовиками ЛНР. Чиновник за особистим розпорядженням "міністра охорони здоров'я" ЛНР організував на території лікарні міста склад, на який надходили медичні препарати з Російської Федерації і надалі поширювалися в медичні установи та аптеки на підконтрольній бойовикам території. Ці лікарські препарати використовувалися для лікування бойовиків ЛНР.

Під час обшуку в чиновника знайшли та вилучили накладні, які підтверджують його співпрацю з бойовиками. Крім того, у фармацевта знайшли вогнепальну зброю і велику суму грошей.

Наприкінці січня Лисичанський міський суд визнав керівника комунального підприємства винним у сприянні учасникам злочинних організацій і засудив його до покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки з випробувальним терміном на 1 рік. Підсудного звільнили з-під варти в залі суду. Гроші, вилучені під час обшуку, за вироком суду, повернуть підсудному. Засуджений громадянин далі керує центральною аптекою міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram