ГоловнаСуспільствоЖиття

Міністр пояснив, як військовим отримати статус учасника бойових дій

Розенко запевняє, що влада усунула зайву ланку бюрократичної тяганини

Міністр пояснив, як військовим отримати статус учасника бойових дій
Фото: www.dyvys.in

Визначати військовослужбовців, які мають право на статус учасника бойових дій, будуть профільні відомства, а цивільних осіб - Державний комітет у справах ветеранів.

Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко в ефірі "5 каналу", передає Укрінформ.

"Ми забрали зайву ланку бюрократичної тяганини, ми передали повноваження визначати статус учасника бойових дій безпосередньо Міністерству оборони, МВС, СБУ тощо, які, безумовно, самі краще знають, кому потрібно встановлювати цей статус", - сказав він.

Водночас чиновник зазначив, що питаннями надання статусу учасника бойових дій цивільним особам, які були залучені в АТО і мають на це право, має займатися Державний комітет ветеранів.

Крім того, Розенко повідомив, що зараз триває робота з врегулювання на законодавчому рівні статусу добровольчих батальйонів, які не увійшли в підпорядкування Міноборони або МВС.

"Є кілька добровольчих формувань, які сьогодні не підпорядковані формально ні Міністерству оборони, ні Міністерству внутрішніх справ. На законодавчому рівні ми зараз намагаємося в Комітеті Верховної Ради України з питань ветеранів та інвалідів врегулювати цю колізію", - додав міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram