ГоловнаСуспільствоЖиття

Придніпровська ТЕС в п'ятницю повністю зупинилася вперше за 60 років

Станція не працювала близько шести годин

Придніпровська ТЕС в п'ятницю повністю зупинилася вперше за 60 років
Фото: finance.obozrevatel.com

Сьогодні близько 7 ранку дією аварійного захисту автоматично було повністю відключено єдиний працюючий 7-й енергоблок Придніпровської ТЕС у Дніпропетровську. Про це повідомила прес-служба енергохолдингу ДТЕК.

Повна зупинка станції сталася вперше за 60 років її експлуатації.

Для відновлення роботи станції енергетикам ДТЕК довелося запустити енергоблок №8. "О 12:59 8-й енергоблок Придніпровської ТЕС було включено в мережу і він почав генерувати електро- і теплоенергію. Енергоблок несе навантаження 84 МВт і продовжує набирати потужність. Причини автоматичного спрацьовування системи регулювання і зупинки енергоблоку №7 з'ясовуються", - йдеться в повідомленні.

У ДТЕК підкреслили, що протягом двох останніх місяців через катастрофічну нестачу вугілля станція була змушена працювати одним енергоблоком. Нині запаси вугілля на ТЕС становлять 33 тис. тонн.

Придніпровська ТЕС з 29 грудня 2014 року працює в критичних умовах, оскільки доставка вугілля із зони АТО утруднена через бойові дії.

Нагадаємо, 12 березня на Луганській ТЕС сталася пожежа, внаслідок якої близько 1 млн людей залишилися без електроенергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram