ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чернігові знесли пам'ятник Петровському

Націоналісти зруйнували постамент одному з ініціаторів Голодомору

У Чернігові знесли пам'ятник Петровському
Фото: svoboda.fm

У Чернігові націоналісти повалили постамент радянському діячеві Григорію Петровському.

Відповідальність за повалення постаменту взяли на себе активісти громадського руху "Третя Позиція", повідомляє місцеве видання "Високий вал".

"Повалення пам'ятника одному з ініціаторів Голодомору Григорію Петровському в Чернігові - це ще одне свідчення бездіяльності місцевої влади. Незважаючи на низку законодавчих актів, постаменти радянським діячам, які боролися проти молодої української держави, продовжують стояти на вулицях обласного центру. Відновлювати справедливість доводиться націоналістам", - йдеться в повідомленні.

Фото: svoboda.fm

Пам'ятник було зроблено з бетону. До ранку його залишки прибрали працівники комунальних служб.

Петровський (1878-1958) - радянський державний і політичний діяч. У 1917 році Петровського було направлено ЦК РСДРП(б) в Україні для боротьби проти Української Центральної Ради. У 1917-1919 роках він був наркомом внутрішніх справ РРФСР, а також одним із співорганізаторів ВЧК. З боку України підписав Договір про створення СРСР і був одним зі співголів ЦВК СРСР. У 1921-33 роках Петровський керував роботою комітетів незаможних селян, діяльність яких послужила причиною розколу українського селянства за соціальною і політичною ознакою і сприяла проведенню руйнівної більшовицької політики на селі.

Нагадаємо, в Україні в 2014 році було демонтовано 504 пам'ятники Леніну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram