ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі знову намагалися зняти фейковий мітинг для російських ЗМІ

Міліція затримала шістьох "акторів"

В Одесі знову намагалися зняти фейковий мітинг для російських ЗМІ
Фото: dumskaya.net

В Одесі намагалися зняти ще один поставлений відеоролик з "масовими протестами" для російських ЗМІ.

Як повідомив прес-секретар обласного управління МВС Володимир Шаблієнко, інцидент стався 25 березня на вулиці Пастера, інформує місцевий сайт "Думская".

"В Одесі триває епопея з постановками псевдомітингів і масових протестів, спрямованими на створення негативної картинки для російських ЗМІ... За наявною оперативною інформацією, планувалося фільмування чергового відеоролика з перекриттям вулиці і перевертанням автомобіля. Студентам, найнятим для масовки, організатори заплатили по 150 грн", - повідомив Шаблієнко.

У результаті вжитих заходів зняти ролик не вдалося. Міліція затримала шістьох людей, причетних до організації "мітингу".

"Звертаємося до всіх учасників схожих акцій, особливо студентської молоді, яка, погоджуючись на участь у них за невелику грошову винагороду, не розуміє, що стає співучасником злочину. З правової точки зору їхні дії розцінюються як замах на масові заворушення і згідно зі статтею 294 КК України караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. У разі загибелі людей або тяжких наслідків - до п'ятнадцяти років. Задумайтесь над цим, перш ніж погоджуватися на такі сумнівні пропозиції", - підкреслив Шаблієнко.

Нагадаємо, днями в Інтернеті з'явився ролик, на якому якому група молодиків у спортивній формі перекриває проїжджу частину вулиці Ільфа і Петрова в Одесі і перевертає автомобіль. При цьому вони нібито протестують проти "репресій". Як з'ясувалося, цей "мітинг" виявився фейковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram