ГоловнаСуспільствоЖиття

Аудит "Київського зоопарку" виявив порушення більш ніж на 7 млн гривень

КМДА передасть результати перевірки в прокуратуру

Аудит "Київського зоопарку" виявив порушення більш ніж на 7 млн гривень
Фото: nikorupciji.org

Київська міська державна адміністрація виявила в діяльності комунального підприємства "Київський зоопарк" порушення на 7,23 млн грн.

Про це повідомляє офіційний сайт КМДА з посиланням на директора департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитра Білоцерковця.

"Оскільки у столичної влади були серйозні побоювання з приводу махінацій попереднього керівництва, було здійснено фінансову перевірку всієї документації підприємства. На жаль, наші очікування підтвердилися. Не дивно, що попередній директор зоопарку, який працював до вересня минулого року, протягом досить тривалого часу не хотів звільнятися", - сказав він.

Результати аудиту за 2014 рік опубліковано на сайті КМДА. Згідно з даними, при створенні експозиції "Пташник" вартість робіт було завищено на 1,03 млн грн, а фактична вартість виконаних робіт становила 192,9 тис. грн.

"За цією ж схемою було завищено вартість реконструкції та розширення експозиції (вольєрів) копитного ряду. Так, фактична сума виконаних робіт, за даними КП "Київекспертиза", становить 224,3 тис. грн, тоді як в актах виконаних робіт ТОВ "Містобудпроект" вартість проекту завищена на 74,7 тис. грн", - повідомив Білоцерковець.

Він також підкреслив, що під час аудиту було виявлено численні порушення тендерних закупівель.

"Абсолютно всі учасники торгів здійснили порушення при заповненні тендерної документації, вказавши різні суми: ціна прописом не відповідала ціні, зазначеній у цифрах. Але замовник "Київський зоопарк" допустив усі три компанії до участі", - сказав Білоцерковець.

За його словами, всі акти перевірки фінансової діяльності "Київського зоопарку" передадуть до прокуратури.

Нагадаємо, в жовтні минулого року КМДА виявила розтрату понад 1 млн грн колишнім керівництвом "Київського зоопарку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram