ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецькій ОДА назвали знесення Леніна в Краматорську "актом вандалізму"

Питання про перенесення пам'ятника Леніну планували розглянути 22 квітня.

У Донецькій ОДА назвали знесення Леніна в Краматорську "актом вандалізму"
Фото: twitter.com/euromaidan

Знесення пам'ятника Володимиру Леніну в Краматорську (Донецька область) в обласній військово-цивільній адміністрації розцінили як «акт вандалізму».

Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

«Сьогоднішній інцидент із пам'ятником розцінюється як акт вандалізму. Крім того, подію може бути використано антиукраїнськими силами для загострення ситуації в регіоні. Зараз інцидент розслідують правоохоронні органи», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі наголосили, що під час ходи, коли всі її учасники зібралися біля пам'ятника Тарасові Шевченку, на центральну площу міста невідомі підігнали вантажний автомобіль і за допомогою тросів скинули пам'ятник Леніну.

«Питання про перенесення пам'ятника Леніну із центральної площі міста в парк ім. Леніна винесли на порядок денний 48-ї сесії Краматорської міськради, яку заплановано на 22 квітня цього року», - нагадали в обладміністрації.

Водночас, як повідомили в прес-службі ГУ МВС у Донецькій області, міліція почала перевірку за фактом руйнування пам'ятника.

Згідно з ним, інформацію про факт руйнування пам'ятника внесено до Єдиного журнал обліку Краматорського райвідділу міліції.

Нагадаємо, 17 квітня під час ходи "Краматорськ - це Україна" в місті знесли пам'ятник Леніну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram