ГоловнаСуспільствоЖиття

Випускнику школи-інтернату потрібна допомога на лікування і відновлення

Хлопець єдиний уцілів у страшній аварії.

Випускникові Андріївської школи-інтернату Олександру Корольку потрібна допомога на лікування і відновлення після ДТП, у яку він потрапив 10 квітня в Дніпропетровську. Про це LB.ua повідомили волонтери detdom.info.

Машина таксі після ДТП
Фото: detdom.info
Машина таксі після ДТП

«Сашко зі своїми друзями повертався додому, сіли в таксі, машина на великій швидкості врізалася в дерево», - написали волонтери. Юнакові пощастило вижити і залишитися при тямі. Двоє його друзів загинули, а водій перебуває в 3-й стадії коми.

Діагноз: множинні переломи ніг і стегон, черепно-мозкова травма. Внутрішні органи цілі, стан стабільний. Попереду на Олександра чекають тривала реабілітація та кілька операцій. Волонтери detdom.info просять допомогти пожертвами на лікування Олександра - тільки за перші 4 дні на ліки пішло близько 4 тис. грн.

«Елементарні медикаменти коштують дуже дорого, не кажучи про ті, які зараз потрібні Саші. Ми боїмося найбільше того, що не зможемо якоїсь миті оплатити той список, який отримуємо щодня від лікарів. А попереду ще тривала реабілітація й операція. Просимо всіх небайдужих, хто пам'ятає, знає, надати посильну допомогу», - написали волонтери на сторінці detdom.info.

Саші Корольку потрібна допомога
Фото: detdom.info
Саші Корольку потрібна допомога

Зараз у Саші складний період у житті: він переживає смерть близьких друзів, фізичний біль. І дуже хоче сподіватися на те, що скоро він зможе ходити.

З родичів Сашкові допомагає тільки бабуся, яка живе в селі у Дніпропетровській області. Вона немає матеріальної можливості навіть провідувати онука: маленька пенсія, чоловік - інвалід без ніг, високі ціни на проїзд і медикаменти.

«Добре, що Сашко має шефів (неофіційні опікуни), для якого він став рідним. Завдяки підтримці Юлії та Андрія Михальцових в Олександра є шанс стати на ноги. Для цього їм потрібна фінансова підтримка», - повідомили волонтери.

«Сашко - відкритий, добрий і привітний хлопець, ми відразу порозумілися. Ми допомогли йому вступити в технічне училище Дніпропетровська за спеціальністю «Автослюсар і електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування». Цього року він його закінчує. Паралельно ми влаштували Сашка на Дніпропетровську м'ясну фабрику "Фаворит", де він пропрацював укладальником-пакувальником півроку і вже збирався йти в законну відпустку. У колективі Сашко зарекомендував себе не за віком відповідальним і виконавчим працівником, безвідмовним і працьовитим. Весь колектив зараз уболіває і хвилюється за нього, адже за ці півроку його полюбили всі працівники фабрики.

Сашко - активний учасник усіх підшефних заходів: сплав на байдарках, поїздки в Одесу, Львів, Київ. З його легким і веселим характером добре і легко в будь-яких ситуаціях», - розповіло про підшефного подружжя Михальцових.

«Сашко мав мрію вступити до ВНЗ. Адже ніхто з його родичів не має вищої освіти, і якби не цей нещасний випадок, то ми вже готували б документи для вступу, і Сашкова мрія, яка була так близько, могла б здійснитися. Але життя розпорядилося інакше: аварія, складний перлом тазу і питання про те, чи буде він ходити. Зараз усе залежить від лікарів і від допомоги небайдужих людей", - додали Михальцови.

Картка ПриватБанку для допомоги Олександру: 5168 7553 6476 8123 (на ім'я Михальцова Андрія).

Телефон Андрія: +38 (050) 421-57-66.

Волонтер-шеф Павло Близнюк: +38 (066) 658-59-03, (098) 760-13-45

Телефон Сашка: +38 (066) 984-81-26

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram