ГоловнаСуспільствоЖиття

Ліквідатори аварії на ЧАЕС рятували все людство, - Порошенко

Президент поспілкувався з працівниками Чорнобильської АЕС

Ліквідатори аварії на ЧАЕС рятували все людство, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 26 квітня, в день 29-ї річниці Чорнобильської трагедії Президент Петро Порошенко відвідав Чорнобильську атомну електростанцію.

Як повідомляє офіційний сайт Президента, Порошенко вшанував пам'ять Героїв Чорнобиля та поклав квіти до пам'ятника біля адміністративного корпусу станції.

"У ці дні двадцять дев'ять років тому українські пожежники, розуміючи всю небезпеку, встали на захист людства... Сьогодні ми, українці, продовжуємо нести на своїх плечах основний тягар Чорнобильської катастрофи. А її трагічні наслідки, які переживають наші громадяни, очевидно, не  даватимуть нам спокою ще багато років", - зазначив Президент, спілкуючись з колективом станції.

Фото: president.gov.ua

Він також висловив подяку команді, яка зараз будує безпечний конфайнмент.

Фото: president.gov.ua

"Тут показують, як уміють працювати українці, французи, англійці, азербайджанці, турки. Але більшість - українці, які роблять усе можливе для того, щоб своєчасно забезпечити захист екології, захист від ядерної небезпеки, яка триватиме довгі роки. Якість, яку ми побачили, організація робіт, самовідданість є запорукою того, що все буде зроблено на відмінно", - зазначив Порошенко.

Президент підкреслив, що під час робіт за останні роки ніхто не отримав новий статус ліквідатора, жодна людина не отримала дози опромінення, що перевищує встановлені норми.

Фото: president.gov.ua

Президент оглянув об'єкт "Укриття" та зону монтажу нового безпечного конфайнменту над аварійним 4-м блоком, на якому зараз проводять перший етап стикування західної і східної частин.

Нагадаємо, 20 лютого Кабінет Міністрів затвердив план заходів з підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему на 2015 рік вартістю 709 млн 688,2 тис. грн. 10 квітня ЧАЕС розпочала процедуру зняття з експлуатації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram